luni, 22 iunie 2009

Toma T. Socolescu pe Wikipedia

Prin eforturile doamnei Laura Brajon Socolescu si a sotului acesteia, a aparut zilele acestea o pagina pe Wikipedia (aici in franceza si aici in engleza), dedicata arhitectului Toma T. Socolescu (despre a carui casa din Paulesti, aflata intr-o stare avansata de degradare, am scris nu demult un post). Pagina contine informatii despre personalitatea, genealogia si mai ales opera acestui pe-nedrept-uitat arhitect roman. Va invit sa va bucurati ochii si spiritul. Pe cand si varianta in limba romana a articolului de pe Wiki?

3 comentarii:

  1. Casa in care locuiesc in Campina a fost facuta de Toma T Socolescu in 1935 pentru o familie instarita din acea vreme, Ghe. si Smaranda Macri. Am auzit niste zvonuri, dar as vrea sa verific: Smaranda Macri si Smaranda T Socolescu, sunt una si aceeasi persoana, respectiv sora marelui arhitect? Poate ma ajuta cineva cu o informatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. I-am transmis intrebarea dvs doamnei Laura Socolescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura Socolescu26 iunie 2009 la 00:23

    Buna ziua,

    Va multumesc pentru interesul pe care il purtati familiei Socolescu.

    Intr-adevar, strabunicul meu Toma T. Socolescu avec o sora, Smaranda, care s-a casatorit cu Gheorghe Macri.

    Daca nu va deranjeaza, ne-ar face mare placere sa ne trimiteti o fotografie a acestei case sau adresa la Câmpina, pentru a putem completa arhivele :-).

    Cu stima,
    Laura Socolescu - laura.socolescu at gmail.com

    RăspundețiȘtergere